CHP Gençliği Siyasetin Gençleşmesini İstiyor””

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Gezi`nin yıl dönümünde 81 ilin Gençlik Kolları Başkanları ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldi. İl Başkanları toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İn

Siyaset 31.05.2014 12:03:39 0
 CHP Gençliği Siyasetin Gençleşmesini İstiyor””

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Gezi`nin yıl dönümünde 81 ilin Gençlik Kolları Başkanları  ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldi. İl Başkanları toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren  Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız , tarihsel haklılıklarının  gezi ruhu ile gün yüzüne çıktığını ifade ederek,  gezi de gençlerin muhalefet tarzı değişmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

 İki gün boyunca kürt sorununa bakış akışı ve Soma katliamı sonrası yeniden kamusallık, CHP gençlik örgütlerinin kurumsal yapılanmasında ideolojik konumu ve ekseni ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuları masaya yatıracak olan gençler kürt sorunu hakkındada farklı görüşleri tartışacaklar.

CHP Genel merkezine Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen il başkanlarının gündeminde  Türkiye’nin  siyasi ve sosyal sorunları var. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Başkanlığında iki gün sürecek olan çalışmaların açılış programına Genel Başkan Kılıçdaroğlu Yalova seçimleri nedeni ile katılamazkren toplantıya Parti sözcüsü Haluk Koç,Seyhan Erdoğdu, Gürsel Tekin, Faruk Loloğlu , Genel Başkan Yardımcıları ve çok sayıda milletvekili katılarak destek verdi.

Yıldız; “ Siyaset Toplumu Değil , Toplum Siyaseti Yönlendirir”

Toplantının açılış programının ardından 81 il başkanı  genel merkez önünde açıklama yapan Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız tarihsel haklılıklarının  ortada olduğunu ifade etti. Yıldız açıklamasında ; “ Gezi ruhu ve geziye katılan gençlerimizin dili ve Türkiye siyasi tarihine baktığımız zaman siyasi sıkışmaların olduğu dönemde siyaset mecraları toplu değil, toplum siyasi mecralara yön verdiği gorülmektedir”dedi.

“Gezi Muhalefet Dilinin Değişmesi Mesajı Veriyor”

Gezi toplumun siyaseti yönlendirdiği yer olmuş diyen Yıldız ; “ Toplumun ve gençliğin yeni bir siyasi anlayış ve muhalefetinde dilinin değiştirmesi gerekliliğinin mesajını vermiştir. Mesele iki aüaç meselesi değil, iki ağaç ile başlayan  Cumhuriyetin değerlerinin yok edilmeye çalışılması, insanlların hak ve ozgürlüklerin düşünce çervesinde daraltılmaya çalışılması, yargıya sahip çıkmak ve kutuplaştırılan Türkiyede ayrışmadan ve ötekileşmeden yeni barışcıl toplumda huzur içinde yaşayabilmek”diye ifade etti.

Basın açıklamasının ardından gençler Tandoğandan Kızılay  Güvenparka yürürken Başkan Yıldız demokrasi ayıbı olan taksim parkının kapatılmasında İstanbul İl Gençlik kolları ve partili gençlerin Taksimde olmarından hükümetin rahatsızlığını ve bunun en güzel bvelgesininde müdahale olduğunu kaydetti.

 

‘’Haberin Olduğu Her Yerde’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 HABER; BERİL ÇUHADAROĞLU


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00